Македонија 03. август 2019. / 14:23

Академик Ќулавкова: Го испоганија Денот на републиката, ги возвеличаа Албанците – од Македонија остана само Северна

Академик Ќулавкова: Го испоганија Денот на републиката, ги возвеличаа Албанците – од Македонија остана само Северна

Академик Катица Ќулавкова жестоко ја нападна власта за прославата на големиот празник Илинден.

– Го испоганија и го травестираа Денот на републиката на македонскиот народ, ги омаловажија Власите, ги возвеличаа Албанците, од Македонија остана само Северна. – напиша на Твитер, академик Катица Ќулавкова.