Магазин 25. мај 2019. / 17:14

(ВИДЕО) Македонци со песни и ора го прославуваат југословенскиот празник – Ден на младоста

(ВИДЕО) Македонци со песни и ора го прославуваат југословенскиот празник – Ден на младоста

Денешниот ден, 25 мај, се прославуваше како Ден на младоста во Југославија. На овој ден беше роден маршалот Јосип Броз Тито.

Иако поминаа веќе 28 години од распадот на Југославија, сепак некои граѓани сеуште го прославуваат овој празник.

Погледнете: