Хроника 29. декември 2020. / 18:57

Казна од 50 евра за возачот што се молеше пред споменикот на Цар Самоил

Казна од 50 евра за возачот што се молеше пред споменикот на Цар Самоил

Со 50 евра е казнет возачот кој вчера со својот автомобил се паркираше на плоштадот Македонија и се крстеше пред споменикот на Цар Самоил.

„По објавеното видео на социјалните мрежи, каде што е прикажано непрописно паркирање на јавна површина на улицата Македонија, градските инспектори веднаш реагираа и го казнија сторителот со казна од 50 евра“, соопштија од Град Скопје.

Според информациите од МВР, лицето било под дејство на алкохол, а според сопатниците во автомобилот, 66-годишниот скопјанец имал и здравствени проблеми.

„Б. С. е приведен во ПС Центар, а возилото му е задржано. Покрај тоа, изречени му се мерки за возење под дејство на алкохол, неносење возачка и сообраќајна дозвола, измината важност на возачка дозвола и движење спротивно на сообраќаен знак“, соопштуваат од МВР.