Економија 11. декември 2020. / 12:30

Атанасов заминува од функцијата директор на АХВ, ќе го советува Заев за земјоделство

Атанасов заминува од функцијата директор на АХВ, ќе го советува Заев за земјоделство

Директорот на Агенцијата за храна и ветринарство (АХВ), Зоран Атанасов најави дека идната недела ќе поднесе оставка од функцијата.

Како што соопшти денеска на прес-конференција, од премиерот добил понуда да биде советник за земјоделство, безбедност на храна, ветеринарна и фитосанитарна политика.

Имам понуда од претедателот на Владата да бидам советник од областа земјоделство, безбедност на храна, ветеринарна и фитосанитарна политика, што за мене претставува посебен предизвик, рече Атанасов.

Зоран Атанасов беше директор на АХВ од јуни 2017 година.