Свет 21. јуни 2018. / 14:28

Зоолошката во Брисел е евакуирана

Зоолошката во Брисел е евакуирана

Зоолошката градина во Брисел денеска е евакуирана откако лав побегна од кафез.

Никој од посетителите не е повреден, но зоолошката градина по евакуацијата е затворена.

Во соопштението на зоолошката градина се посочува дека инцидентот се случил кога имало само неколкумина посетители