Свет 04. март 2021. / 08:46

(ВИДЕО) Евакуирани околу 1.000 туристи во Таџ Махал поради дојава за бомба

(ВИДЕО) Евакуирани околу 1.000 туристи  во Таџ Махал поради дојава за бомба

По дојава за поставена бомба во Таџ Махал евакуирани се околу 1.000 туристит, а одред на индиската специјална полиција го проверува светскиот познатиот објект.

Полицијата соопшти дека 99 проценти се сигурни оти станува збор за лажна дојава, но поради предострожност реагирале со цел капацитет.

Сите туристи кои биле во Таџ Махал безбедно се евакуирани.