Свет 02. јули 2018. / 12:39

Војна за вода – демонстрантите гаѓаат по полицијата со камења, хаос по улиците (ВИДЕО)

Војна за вода – демонстрантите гаѓаат по полицијата со камења, хаос по улиците (ВИДЕО)

Демонстрантите, веќе втора ноќ по ред, се во конфликт со полицијата во Техеран поради недостиг на вода.

Тие фрлаат со камења по полицајците и запалиле автомобил во градот Абдан дицна синоќа.

 

Полицијата ги блокирала патиштата на целото подрачје каде што се одвиваат протестите.