Свет 10. јули 2019. / 23:03

Влијателни онлајн конзервативци поканети во Белата куќа

Влијателни онлајн конзервативци поканети во Белата куќа

Конзервативниот мем-мејктер Карпе Донктум добил покана за Самитот во Белата куќа, но помислил дека тоа е веројатно „спам“ и не се појавил, пишува Ројтерс.

-Се распрашав наоколу, бидејќи не бев сигурен дали е маркетиншко дело – рече таткото кој остана дома, кој живее во Канзас Сити.

Инаку, тој одби да го даде своето вистинско име поради страв од вознемирување на неговото семејство.

Тој ги разубавува содржините на социјалните медиуми што ги споделува претседателот на САД, Доналд Трамп,а минатата година освои 10.000 долари на „меме“ натпреварот во организација на Инфоворс, веб сајт кој е основан од теоретичарот на заговори Алекс Џонс. Неговиот псевдоним е измислен латински збор за „искористување на магарето“, алудирајќи на симболот на Демократската партија.

Во четвртокот тој ќе им се придружи на останатите личности за про-Трамп, за она што Белата куќа го наплаќа како собир на “дигитални лидери”, каде што поканетите се очекува да разговараат за наводната цензура од страна на технолошките гиганти.