Свет 07. јуни 2019. / 21:29

(ВИДЕО) Објавена првата снимка од Асанж во затвор

(ВИДЕО) Објавена првата снимка од Асанж во затвор

Објавена е првата снимка од Џулијан Асанж во лондонскиот затвор.

Видео сервисот на Раша тудеј, Раптли, ја објави првата снимка од основачот на Викиликс, новинарот Џулијан Асанж, во строго чуваниот затвор Белмарш во Лондон.

Асанж таму ја отслужува казната од 50 недела поради прекршување на условите на кауцијата.