Свет 11. ноември 2020. / 16:04

Украдени 6,5 милиони евра од централата на Германската царина

Украдени 6,5 милиони евра од централата на Германската царина

Германските медиуми денеска објавија дека од Централата на царинатана Германија во градот Емерих украдени се 6,5 милиони евра.

Три маскирани лица на 1 ноември упаднале во зградата на Германската царина околу шест часот утрото, а го напшутиле објектот околу 10 часот и 45 минути. Тие со парите побегнале во бело возило.

Тие во зградата на Германската царина влегле така што го пробиле ѕидот од просторијата каде се сместени сефовите.