Свет 04. јануари 2019. / 11:28

Трамп влезе во „Игра на тронови“: Ѕидот доаѓа

Трамп влезе во „Игра на тронови“: Ѕидот доаѓа

Американскиот претседател Доналд Трамп повторно користеше реплика на социјалните мрежи од серијата „Игра на тронови”, но овој пат за ѕидот на границата со Мексико.

На фотографијата која Трамп ја сподели на мрежите се наоѓа тој, со натпис „Ѕидот доаѓа”, кој алудира на популарниот слоган од серијата „Зимата доаѓа”.

Инаку, ова не е прв пат Трамп да го употреби овој слоган како би се “пресметал” со противниците.

Во ноември, објави фотографија со натпис “Пристигнуват санкции”, која беше упатена кон Иран.