Свет 19. јуни 2019. / 15:04

Трамп отворено против абортусот: Секој живот е подарок од Господ, бебињата имаат право на живот

Трамп отворено против абортусот: Секој живот е подарок од Господ, бебињата имаат право на живот

Претседателот Доналд Трамп ја започна својата кампања за реизбор во 2020 година во вторникот, каде ја нагласи острата поделбата меѓу републиканците и демократите во врска со заштитата на неродените деца.

Буквално секој главен демократ, сега го поддржува и абортусот што го финансира даночниот обврзник до моментот на раѓање, и ги кине бебињата директно од мајчината утроба, рече Трамп во Орландо, Флорида. “Водечките демократи дури се спротивставија на мерките за спречување на погубувањето на децата по раѓањето – го видовте тоа во Вирџинија”.

Републиканците веруваат дека секој живот е света дарба од Бога“додаде претседателот. “Затоа, побарав од Конгресот да го забрани екстремниот абортус во последните месеци, рече Трамп.