Свет 10. август 2018. / 20:05

Се се тресе и руши – снимен е најсилниот земјотрес (ВИДЕО)

Се се тресе и руши – снимен е најсилниот земјотрес (ВИДЕО)

Ова е најсилниот земјотрес снимен некогаш. Во 2010 години во Хаити се случи разорен земјотрес. Снимката кажува се. Видеото е повеќе од застрашувачко.

Земјотресот беше со јачина од 7 степени според Рихтер.

Земјотресот се случи во 16 часот и 53 минути, на 12 јануари. Потоа имало најмалку 52 афтершокови со магнитуда од 4,5 степени. 3 милиони лица биле загрозени од потресот. Починаа околу 100.000 лица.