Свет 08. август 2018. / 22:07

САД воведува дополнителни санкции кон Русија поради случајот Скрипал

САД воведува дополнителни санкции кон Русија поради случајот Скрипал

Русија ќе се соочи со санкции и од САД поради случајот со затруениот шпион Сергеј Скрипал и неговата ќерка Јулија , затуени со нервен гас.

Откако е точно утврдено дека станува збор за нервен гас против поранешниот руски шпион Скрипал и неговата ќерка , кои живењат во Британија , и САД се вклулува со санкции .

Тоа било најавено вечерва од Стејт Департментот. Скрипал и неговата ќерка биле најдени во несвест во трговски центар во Солсбери на 4 март.

По долго лекување , тие се опоравија , но британската влада во меѓувреме докажа дека против нив е користен гас ,,нервичок “ , произведен во Русија.