Свет 18. ноември 2019. / 14:14

Конечната одлука на Фолксваген за погонот на Турција до крајот на 2019 година

Конечната одлука на Фолксваген  за погонот на Турција до крајот на 2019 година

Фолксваген (VW) треба да донесе конечна одлука за судбината на изградбата на фабриката во Турција до крајот на годинава, пишува Зидојче Цајтунг.

Тензија во односите меѓу Германија и Турција, исто така, ја чувствуваат и претприемачите , оченува весникот и го наведува  примерот на „Фолксваген“, кој ја замрзна својата одлука за изградба на фабрика во земјата поради воената офанзива на Турција против Курдите во северна Сирија, која влијае на широката мрежа на резервни делови и опрема на Турција.