Свет 20. септември 2020. / 13:05

Илјадници жени протестираа во Белорусија

Илјадници жени протестираа во Белорусија

Голем број жени биле приведени за време на протестите во Белорусија, објави ТАСС.

Протестите беа организирани од женски групи. Двесте претставници на протестот беа уапсени.

Апсењата ги извршиле полицајци. Протестот собра две илјади луѓе и  е дел од серија демонстрации., организирани од женски групи.

Протестите во земјата започнаа по претседателските избори. Демонстрантите ги оспоруваат резултатите и инсистираат на демократски реформи во земјата.