Свет 22. август 2019. / 22:23

Француски хирург силувал 250 мали деца, најголем дел од нив биле веднаш по операцијата додека биле под анестезија

Француски хирург силувал 250 мали деца, најголем дел од нив биле веднаш по операцијата додека биле под анестезија

Жоел Ле Скуарне (66), популарен француски абдоменален хирург од болницата „Жонзак“, силувал 250 девојчиња и момчиња од кои многумина имале само 4 години.

Тој во 2005-та година бил осуден поради поседување фотографии од сексуално злоставуваните деца, но тогаш бил само суспендиран на четири месеци. Поради успешната кариера не му правеле притисок сe до 2017-та година кога неговите злодела веќе премногу почнале да излегуваат во јавноста.

Последното злодело за кое го обвиниле било силување на две девојчиња на возраст од 4 и 6 години, наведуваат од „Тајмс“.

Тој двете обвиненија ги одбил, а неговиот адвокат изјавил дека признал за “девијантното однесување“ со тие девојчиња.

Меѓутоа, француската полиција ја претресла неговата куќа и пронашла дневник во кој овој злосторник детално ги опишувал сексуалните задоволства со болните малолетници. Тоа што додава дополнително морничава димензија на овој случај е дека многу од жртвите ги силувал веднаш по извршените операции додека тие се уште биле под анестезија.

Отворете го тој дневник и веднаш затворете го, толку е ненормално перверзен – изјавила Франческа Сата, адвокат на една од жртвите.