Свет 12. декември 2019. / 11:06

(ФОТО) Борис Џонсон на гласачкото место дојде со своето куче

(ФОТО) Борис Џонсон на гласачкото место дојде со своето куче

Во Велика Британија денеска се се одржуваат избори, а Борис Џонсон беше меѓу првите што дојдоа на гласачкото место. Тој на гласањето не дојде сам, туку го донесе и своето куче Дилајн, а новинарите забележаа дека неговата девојка Кери Сајмондс не беше со него.

Според фотографиите, Џонсон е голем љубител на кучиња, а Дилајн едноставно го обожава.

Граѓаните на Велика Британија денеска ќе гласаат на парламентарните избори по трет пат по шест години, а овој пат, покрај изборот на новата владејачка партија, тие треба да одлучат како, кога и дали нивната земја воопшто ќе ја напушти Европската Унија.