Свет 12. јули 2018. / 22:59

Доналд Трамп во Лондон: Имам чувство дека овде многу луѓе ме сакаат

Доналд Трамп во Лондон: Имам чувство дека овде многу луѓе ме сакаат

Претседателот на САД, Доналд Трамп и неговата сопруга Меланија доцна поплднево допатуваа во Лондон во посета која не се третира како официјална, но сепак, свечената гарда беше построена за претседателот на САД.

Трамп слета на Станстид аеродромот. Околу него се наоѓаат околу 1.000 лица само од неговиот тим. Во долгата колона возила доминантен е кадилакот наречен „ѕвер“ блиндиран за заштита и од хемиско-билошки напад. Над Лондон десетици хеликоптери постојано кружат како дел од една од најмасовните акции за обезбедување на еден државник.

Претходно тој во Брисел на прес-конференција на прашање дали се плаши од масовни протести, кои веќе се одржуваат во Лондон, рече: „Мислам дека тоа е добро. Многу луѓе таму ме сакаат. Мислам дека се согласуваат со мене околу имиграцијата. Затоа, сметам дека и се случи Брегзитот“.