Свет 14. јануари 2021. / 17:45

Берлуксони итно пренесен во болница

Берлуксони итно пренесен во болница

Поранешниот италијански премиер Силвио Берлускони (84) итно е примен во болница во Монако.

Неговиот личен лекар Алберто Кангрило наведе дека поранешниот премиер е во болница поради проблеми со срцето и додаде дека Берлускони во понеделникот одлучил да го донесе во најблиската болница, затоа што сметал дека не е паметно да го доведе во Италија, која е одделечена 15 километри.

Се уште не е познато дали проблемите со срцето за Берлускони се надминати.