Свет 14. јуни 2020. / 10:45

База на коалицијата на САД во близина на Багдад погодена со ракети „Каќуша“

База на коалицијата на САД во близина на Багдад погодена со ракети „Каќуша“

Две ракети од типот Каќуша синоќа ја погодиле воената база, што се наоѓа северно од Багдад, во која се стационирани трупи на коалицијата под команда на САД.

Како што јавија ирачките медиуми во нападот нема загинати лица.

Се уште никој не преземел одговорност за нападот.