Скопје 07. мај 2020. / 23:00

Утре без вода делови од Чаир, Скопје Север, Бутел 2 и од „Партизанска

Утре без вода делови од Чаир, Скопје Север, Бутел 2 и од „Партизанска

Заради реконструкција на водоводна мрежа со пречник 300мм и 200мм на ул. „Втора Македонска Бригада“ – Кружен тек со ул. „Кемал Сејфула“, прекинато водоснабдување утре од 08:30 часот ќе имаат корисниците на населбите „Чаир“ , „Скопје Север“ и „Бутел 2“ – рид кон населба „Железара“ во Општина Бутел.

Како што соопшти РЦУК – Скопје по известување добиено од ЈП Водовод и Канализација, заради поставување водоводен приклучок со пречник 80мм на ул. „Црвена Вода“ бр.37, пак, прекинато водоснабдување ќе имаат и корисниците на дел од Бул. „Партизански Одреди“ во Општина Центар и тоа од 09:00 часот до завршување на работите.