Скопје 10. јануари 2021. / 13:58

Шилегов се пофали дека е подготвен да го расчисти снегот, што го нема

Шилегов се пофали дека е подготвен да го расчисти снегот, што го нема

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов на Фејсбук се пофали дека градските служби се подготвени за снегот.

Но, очигледно дека првиот човек на градот се збунил бидејќи во Скопје нема ни една снегулка. Таткото на Скопје можеби овој статус го пишувал од неговата викендица во Маврово каде има снежна покривка.

Главните пешачки зони, како и градските улици и булевари се расчистуваат од снегот во исклучително кратки рокови, а општините ги чистат помалите улици кои се во нивна надлежност.➡️Меѓутоа, одржувањето на градот е колективна одговорност-напиша Шилегов.

СНЕЖНИ ДЕНОВИ ❄LET IT SNOW❄

Четврта година по ред градските служби го дочекуваат првиот снег во Скопје целосно…

Posted by Петре Шилегов on Недела, 10 јануари 2021