Скопје 21. јануари 2020. / 13:39

Шилегов денеска ќе го разреши директорот на Дрисла

Шилегов денеска ќе го разреши директорот на Дрисла

Градоначалниот на Скопје Петре Шилегов денеска во 14 часот ќе ги достави документите до Централен регистер за разрешување на директорот на „Дрисла“ Горан Ангеловски.

Шилегов кажа и дека ќе назначи в.д. директор на депонијата, но не сакаше да го каже името на новиот директор.

Тој вчера на прес-конференција објави дека Депонијата „Дрисла“ со решение од Централен регистар станува јавно претпријатие на Град Скопје.

– Со ова решение од Централен регистар денеска и официјално завршува деветгодишната авантура на ВМРО-ДПМНЕ со која овој моќен градски капацитет беше даден на користење на несоодветни т.н. партнери на градот. Во периодот што следува, за исправноста на работењето на депонијата „Дрисла“ ќе одговара Град Скопје и јас лично како ваш градоначалник, рече вчера Шилегов.

По седницата на Советот на Град Скопје закажана за 29 јануари ќе бидат избрани управен и надзорен одбор на сега веќе градското јавно претпријатие за управување со комунален отпад.