Скопје 02. јануари 2020. / 12:39

(ВИДЕО) Коце Трајановски: Со сечење дрва ли Шилегов ќе го прави Скопје зелена престолнина?!

(ВИДЕО) Коце Трајановски: Со сечење дрва ли Шилегов ќе го прави Скопје зелена престолнина?!

Поранешниот градоначалник на Скопје, Коце Трајановски, објави видео од градежна механизација како го  уништува зеленилото во општина Бутел и го поставува прашањето дали ваквата постапка е дел од планот на сегашниот градски татко, Петре Шилегов, да го кандидира Скопје за зелена престолнина на Европа. .

Како што пишува Трајановски, оваа акција против зеленилот се случувало на 30 декември, на еден ден пред новата година, во време кога вниманието на јавноста е насочено кон подготовките за дочекот на Новата година.

– Петре Шилегов вака ли ќе го правите Скопје зелена престолнина на Европа??? На 30 декември додека сите слават, брутално се уништува зеленилото на Бул. Босна и Херцеговина каде што беа бараките на старата општина Бутел – прашува Трајановски.