Скопје 26. февруари 2021. / 13:59

(ФОТО) Полицијата им го попречи патот на демонстрантите за случајот „Монструм“

(ФОТО) Полицијата им го попречи патот на демонстрантите за случајот „Монструм“

Два реда специјална полиција, опремена со панцири и шлемови им го попречи патот на роднините коишто денеска излегоа на протест против одлуката да им се изрече доживотна казна затвор на обвинетите во случајот „Монструм“.

Имено, припадниците на МВР поставерни се на самиот булевар кај ТЦ Маврока, а со цел на истите да им биде оневозможено да дојдат до пред Судот.