Македонија 13. март 2021. / 08:12

Единицата за специјални задачи „Тигар“ одбележува 40 години постоење

Единицата за специјални задачи „Тигар“ одбележува 40 години постоење

На денешен ден 1981 година во Министерство за внатрешни работи, во рамките на поранешниот Секретаријат за внатрешни работи на Социјалистичка Република Македонија, е формирана Единицата, денес позната како „Тигар“.

Одбележувањето на 40-годишнината од формирањето на Специјалната антитерористичка единица „Тигар“ ќе се случи во касарната „Илинден“, а најавено е обраќање на премиерот Зоран Заев и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Свое обраќање ќе има и командантот на САЕ „Тигар“, Митко Даневски.