Скопје 11. август 2020. / 21:49

Да не дозволиме да исчезне белегот на Скопје – Протест за спас на Универзална сала

Да не дозволиме да исчезне белегот на Скопје – Протест за спас на Универзална сала

Реконструкција а не уривање на Универзалната сала, ова е апел од вечерашниов собир кој се одржа на платото пред објектот, во организација на граѓанската иницијатива „Солидарни за срцето на Скопје“.

Повод за собирот е конкурсот за идејно решение за парк со летна сцена кој според замислите на градските власти би требал да никне на местото на Универзална сала.

– Придружете се на собирот за Универзална сала, да не дозволиме да исчезне овој белег на Скопје – стои во повикот креиран на Фејсбук.

Поддршка на иницијативата дадоа голем број музички и естрадни уметници, актери, организатори, промотери и менаџери.