Регион 03. ноември 2018. / 14:06

Земјотреси го тресат регионот: Грција и Турција на удар

Земјотреси го тресат регионот: Грција и Турција на удар

Многу земјотреси попладнево во регионот.

Се тресе Грција, регистрирани се повеќе потреси од 3 и 4 степени, најсилниот пред малку со 4,5 степени според скалата на Рихтер.

Се тресе и Турција, како и Малта.