Регион 11. февруари 2020. / 14:41

Турски борбени авиони петпати го прекршиле грчиот воздушен простор

Турски борбени авиони петпати го прекршиле грчиот воздушен простор

За помалку од 40 минути, турски воени авиони, утрово пет пати го прекршиле грчкиот воздушен простор, прелетувајќи над островите Инусес и Панаја, објавија грчките медиуми.

Првата двојка турски Ф-16 била регистрирана во 9.47 часот утрово над двата грчки острови, на височина од 24 илјади стапки, а во следните 38 минути, сѐ до 10.25 часот, следеле уште четири други прелетувања, како од истиот, така и од друг пар Ф-16.

И вчера, во утринските часови, речиси во исто време како и денеска, биле регистрирани два случаи на прекршување на грчкиот воздушен простор.