Регион 31. август 2018. / 20:34

Стипе Месиќ хоспитализиран во лоша здравствена состојба

Стипе Месиќ хоспитализиран во лоша здравствена состојба

Поранешниот хрватски претседател и последниот претседател на претседателството на поранешна СФРЈ, Стипе Месиќ, итно е хоспитализиран во една од болниците во Загреб, јавува порталот дневно.хр

Месиќ имал сериозни проблеми со кардио васкулаторниот систем, и од вчера се наоѓа на интензивна нега. Проблемите со неговото здравје не се новост, додека порталот ги пренесува неговите изјави пред претходната хоспитализација поради истите здравствени проблеми. Во моментв нема нови информации во врска со неговото здравје.