Македонија 20. јануари 2021. / 11:03

Караџовски е уште во болница, но има подобрување во здравствената состојба

Караџовски е уште во болница, но има подобрување во здравствената состојба

Претседателот на Комисијата за заштита на населението од заразни болести доктор Жарко Караџовски уште е хоспитализиран на Клиниката за инфективни болести во Скопје, откако и тој и сопругата добија позитивни резултати на коронавирусот.

Доктор Караџовски за „Слободен печат“ вели дека има подобрување на неговата здравствена состојба.

-Уште сме во болница, со подобрување, рече тој.

Веќе единаесетти ден трае болничкото лекување на лекарот кој е на чело на Комисијата за заразни болести, а неговото лекување немало потреба да вклучи кислородна терапија, туку лекарства.

Министерството за здравство на четврти јануари годинава информираше дека Караџовски немал контакти со други лица од поширокото семејство, колеги од Институтот за јавно здравје ниту со членовите на Комисијата за заразни болести.