Регион 29. јануари 2020. / 22:36

Разбиена балканска нарко група: Тргувале со кокаин, хероин, амфетамини и марихуана

Разбиена балканска нарко група: Тргувале со кокаин, хероин, амфетамини и марихуана

Околу 40 лица, претежно државјани на Хрватска и Словенија, беа уапсени во неколку земји за време на голема акција под сомнение за трговија и шверц на кокаин, хероин, амфетамини и марихуана.

Тие се поврзуваат со луѓе од Јужна Америка за шверц на наркотици по море од Јужна Америка до Европа, пренесува Јутарњи.хр.

Во Словенија организирале и го надгледувале производството, формирале неколку магацини за чување и складирање на дрога и ангажирале луѓе од Љубљана  за да им обезбедат работа.

Од складиштата дрогата ја пренесувале во Хрватска, Словенија и во други земји.

Тие користеле специјално изработени бункери во камиони за да ја транспортираат дрогата до посакуваната дестинација, со која управувале луѓе ангажирани специјално за таа работа.