Регион 12. март 2020. / 11:23

Мигрантите ги нападнаа грчките полицајци на границата кај Еврос

Мигрантите ги нападнаа грчките полицајци на границата кај Еврос

Со молотови коктели, дрвја и камења, вчера, мигрантите и бегалците собрани на турската страна од границата со Грција, кај Еврос, ги нападнаа грчките полициски сили, објавија локалните медиуми.

Паралелно, тие запалиле огнови и се обиделе да ја урнат заштитната гранична ограда, а грчката полиција одговорила со солзавец за да спречи нелегален влез.

Грчкиот министер за цивилна заштита, заедно со извршниот директор на Фронтекс, денеска се во посета на грчко – турската граница кај Еврос.