Македонија 11. јули 2018. / 15:20

Зоран Заев за Грчки Екатимерини: Сигурен сум дека на референдумот ќе си го промениме името

Зоран Заев за Грчки Екатимерини: Сигурен сум дека на референдумот ќе си го промениме името

„Анкетите во нашата држава покажуваат дека над 75% од луѓето поддржуваат интегрирање во НАТО и Европската Унија, така што нема дилеми дека референдумот ќе биде успешен, односно ќе го исполниме условот кој денес ни беше даден во Брисел.“ вели македонскиот премиер Зоран Заев за грчкиот весник Екатимерини (КЛИК).

Во продолжение, весникот вели дека: „ФИРОМ треба да се преименува во Северна Македонија на референдум кој треба да се одржи на крајот од септември, или почетокот на октомври месец.“