Македонија 10. октомври 2019. / 14:56

Заeв ќе сведочи за нелегално прислушување во УБК

Заeв ќе сведочи за нелегално прислушување во УБК

Премиерот Зоран Заев треба да се појави како сведок на наредното рочиште за случајот „Таргет и Тврдина“, кое е закажано за 24 октомври.

Премиерот ќе треба да сведочи за своите сознанија за нелегалното прислушување во УБК, по барање на Обвинителството.

Денеска во судница сведочеше неговиот советник за безбедност, Зоран Верушевски.