Македонија 17. мај 2018. / 10:47

Започна првата пленарна сесија на Самитот во Софија

Започна првата пленарна сесија на Самитот во Софија

Во Софија почна првата пленарна сесија на Самитот на ЕУ.

На форумот учествуваат лидерите на државите на ЕУ и на Западен Балкан.

Правата пленарна сесија ја отвори буграскиот премиер Бојко Борисов.

МИА