Македонија 13. август 2019. / 22:45

Заев: Зборот „педер“ го употребив за да дадам карактерна особина

Заев: Зборот „педер“ го употребив за да дадам карактерна особина

Премиерот Зоран Заев по бројните реакции на социјалните мрежи во врска со неговата изјава , напиша на Твитер дека ја почитува ЛГБТ заедницата и дека зборот „педер” го употребил како карактерна особина.

ЛГБТИ заедницата ја има мојата голема почит. Затоа, пред да го употребам зборот „педер“ упатив извинување. Тој збор го употребив за да дадам карактерна особина, а не да означам сексуална припадност. Извинување за ЛГБТИ луѓето. Ќе се борам за нивните права, како и до сега – напиша Заев на Твитер.