Македонија 23. мај 2020. / 12:22

Заев: Влашката заедница го дава својот придонес во градењето на нашето современо општество

Заев: Влашката заедница го дава својот придонес во градењето на нашето современо општество

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во име на СДСМ и негово лично име го честита 23 мај, Националниот ден на Власите.

Денеска го одбележуваме Националниот ден на Власите, но оддаваме  и признание, благодарни за се она што го направија и се уште го прават за нашата заедничка татковина.

На овој ден со гордост се сеќаваме на значајната улога на сите Власи кои храбро и пожртвувано учествуваа во најважните поглавја на нашата долга и богата историја, во борбата за слобода, државност и независност.

Влашката заедница несебично го дава својот придонес во градењето на нашето соверемено општество, заедништвото и меѓусебното почитување.

Честит 23 мај, Национален ден на Власите!“ – се вели во честитката.