Македонија 28. јануари 2021. / 13:00

Заев размислува да ја забрани апликацијата „Телеграм“ во Македонија

Заев размислува да ја забрани апликацијата „Телеграм“ во Македонија

Претседателот на Владата, Зоран Заев, се обрати на „Фејсбук“ по повод случувањата околу групата „Јавна Соба“ на Телеграм, во која се шири експлицитен материјал од девојки од Македонија.

Премиерот напиша дека биле испратени категорични барања до „Телеграм“ за бришење на групата, и наведе дека нема да престане да инсистира на тоа барање се додека не се исполни.

Целиот статус, можете да го погледнете на неговиот Фејсбук профил.

Испративме категорични барања до социјалната мрежа Телеграм да ја избрише групата „Јавна соба“ и нема да престанеме да…

Posted by Zoran Zaev on Thursday, January 28, 2021