Македонија 18. ноември 2020. / 20:24

Заев: Немаме друга алтернатива освен европскиот пат

Заев: Немаме друга алтернатива освен европскиот пат

Сигурни во македонскиот идентитет ќе ги придвижиме работите, порача премиерот Зоран Заев во објава на Фејсбук, откако вчера Софија го блокираше усвојувањето на преговарачката рамка за Македонија и одржувањето на првата меѓувладина конференција.

Според Заев, Владата постапува рационално и без конфликти да стаса до решение бидејќи, како што истакнува, тоа е европскиот и македонскиот начин.

– Немаме друга алтернатива освен европскиот пат. Владата постапува рационално, без конфликти да стигнеме до решение. Тоа е европскиот начин. Тоа е македонскиот начин. Сакам целиот наш народ да знае дека има можности и постојат шанси за успех, притоа заштитувајќи ги сите наши интереси. Сигурни во македонскиот идентитет ќе ги придвижиме работиме, напиша Заев на Фејсбук.

Немаме друга алтернатива освен европскиот пат. Владата постапува рационално, без конфликти да стигнеме до решение. Тоа е…

Posted by Zoran Zaev on Wednesday, 18 November 2020