Македонија 31. октомври 2019. / 10:37

Заев: Нема повеќе паника и страв кај граѓаните дека ќе останат без неопходните лекови

Заев: Нема повеќе паника и страв кај граѓаните дека ќе останат без неопходните лекови

Во врска со мерката за укинување на квотите за лекови на рецепт во аптеките во целата држава, премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил напиша:

Мерката за укинување на квотите за лекови на рецепт во сите аптеки успешно ја спроведуваме, зајакнати се и контролите за да ги подобриме услугите. Нема повеќе паника и страв кај граѓаните дека ќе останат без неопходните лекови од позитивната листа, сега тие им се достапни во било кој период месецот.Со оваа и со сите други мерки што ќе следуваат, како Влада остануваме посветени во изградба на достапен, квалитетен и долгорочно финансиски-одржлив систем на здравствена заштита, со посебна грижа за достоинствена здравствена професија со граѓаните во центарот на здравствениот систем.