Македонија 19. ноември 2020. / 14:48

Заев: Најдоцна до утре ќе се прогласи кризната состојба

Заев: Најдоцна до утре ќе се прогласи кризната состојба

Премиерот Зоран Заев по денешниот состанок на Советот за безбедност во вилата на Воднo, истакна дека уште вечерва, а најдоцна до утре, ќе се помине процедурата за прогласување на кризна состојба во траење на 30 дена.

Барањето за кризна состојба произлезе од денешниот состанок, а претседателот Стево Пендаровски појасни дека се оди на ваков чекор бидејќи состојбата е навистина сериозна.

Министерот за здравство Венко Филипче истакна дека ова значи дека на располагање во лекувањето на заразените се ставаат и приватните болници, но и нивниот медицински кадар.