Македонија 29. август 2020. / 12:38

Заев најави нов карантин?! Животот во наредниот период ќе биде со сериозни проблеми

Заев најави нов карантин?! Животот во наредниот период ќе биде со сериозни проблеми

Мандатарот Зоран Заев го презентираше експозето за новата владина програма пред новиот состав на Собранието каде денеска почна дискусијата за гласање и на новата Влада.

Пандемијата од коронавирусот веројатно ќе се влоши. Ги повикувам сите граѓани, да ја сфатат оваа голема веројатност за сериозност. Треба да знаете сите дека животот во наредните 6 до 8 месеци во услови на Ковид 19 ќе биде многу потежок со сериозни проблеми отколку летото, рече Заев во своето експозе од Собранието на Република Македонија денес од собранието.
Тој вели дека периодот пред нас носи нови предизвици. А најавува како што рече инвестиции во здравството, рече мандатарот пред пратениците од новиот состав на Парламентот.

 

Мандатарот Зоран Заев ги претстави предлозите за новата влада пред пратениците. Рече дека станува збор за углаедни и мотивирани личности, чии претходници носеа тешки одлуки.

Држете се до интересите на граѓаните и слушајте ги вашите гласачи. Имате привилегија во вашата работа да донесете добро за државата и искористете ја. Секој од вас е одговрен и нема толеранција кон оние кои ќе г прекршат закнот и етичките норми. Кој ќе ги прекрши очекувам оставка и разрешување. Закнот да важи еднакв за сите – им порача Заев на кандидатите за министри.