Македонија 28. август 2019. / 09:33

Заев ќе го посети рудникот Бучим по повод „Денот на рударите“

Заев ќе го посети рудникот Бучим по повод „Денот на рударите“

Премиерот Зоран Заев денеска ќе престојува во посета на рудникот „Бучим“ во Радовиш.

Како што соопшти владината прес-служба, премиерот ќе присуствува и ќе се обрати на настан посветен на одбележувањето на Денот на рударите и воедно одбележување на јубилејот 40 години работење на рудникот „Бучим“.