Македонија 22. јануари 2021. / 09:16

(ДОКУМЕНТ) Заев ги тера државните инситуции да одвојат пари за неговиот „Глобал“

(ДОКУМЕНТ) Заев ги тера државните инситуции да одвојат пари за неговиот „Глобал“

Ќе се обновува приватен објект со пари на граѓаните. Премиерот Зоран Заев кој беше аболициран за тоа, сега ги задолжи државните институции да донираат пари за обновување на „Глобал“.

Пожарот кој на почетокот од годинава избувна во трговскиот центар „Глобал“ во Струмица предизвика голема материјална штета, а на седница на Владата во вторникот беше усвоена информација со која на сите државни и јави институции им се препорачува во духот на хуманизмот и солидарноста да донираат за обновување на опожарениот трговски центар „Глобал“.