Македонија 11. јануари 2019. / 18:09

ВО ЖИВО: Започна седницата за промена на името

ВО ЖИВО: Започна седницата за промена на името

Во Собранието почна процедурата за последната финална фаза за уставните измени, предвидени со Догворот од Преспа, со кои меѓудругото Македонија ќе стане Северна Македонија.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не се присутни на седницата.