Македонија 23. август 2019. / 20:28

Во вторник МАНУ ќе го смени името – познато е новото име

Во вторник МАНУ ќе го смени името – познато е новото име

Собраниската Комисија за oбразование, наука и спорт во вторник (27.08.) ќе дискутира за Предлог – законот за изменување на Законот за Македонската академија на науките и уметностите.

Овој Предлог закон предвидува името на Македонската академија на науките и уметностите да се промени во „Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија – МАНУ“