Македонија 07. ноември 2019. / 09:11

ВМРО-ДПМНЕ: Заев ги лажеше родителите на убиените деца кај Смилковско езеро и тие што беа осудени се на слобода

ВМРО-ДПМНЕ: Заев ги лажеше родителите на убиените деца кај Смилковско езеро и тие што беа осудени се на слобода

Зоран Заев е најголемиот измамник. Зоран Заев три години ги лажеше граѓаните дека е промашена трасата на автопатот Кичево – Охрид. Благој Бочварски призна дека Заев лажел. Трасата не била промашена, патот не е мрднат од мртва точка заради неспособноста на СДСМ, а има нови анекси на договорот тешки 200 милиони евра, се вели во партиското соопштение на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Зоран Заев ги лажеше родителите на убиените деца од Смилковско езеро. Во моментов и тие што беа осудени се на слобода. Никој не одговара за грозоморното злосторство. Зоран Заев ги лажеше граѓаните за смртта на Никола Младенов. Нема нова истрага, нема никаков сомнеж за неговите тврдења дека не станувало збор за сообраќајна незгода. Зоран Заев ги лажеше граѓаните дека ќе го продаде владиниот Мерцедес и дека ќе купи амбулантни возила. Зоран Заев и високите државници кои доаѓаат во Македонија се превезуваат во Мерцедесот, а наместо возила за итна медицинска помош, Заев си купува хелихоптери. Зоран Заев ги лажеше граѓаните дека ќе ги зголеми пензиите. Пензиите не ги зголеми. Зоран Заев и СДСМ ги лажат граѓаните. Зоран Заев и СДСМ треба да си заминат. Не им поминуваат лагите на Заев и СДСМ повеќе, истакнуваат од опозициската партија.

По 12 април следува обнова на Македонија со ВМРО-ДПМНЕ, додаваат од партијата.