Македонија 04. март 2021. / 21:10

ВМРО-ДПМНЕ: Тепач на жени не може да ја претставува Македонија во САД

ВМРО-ДПМНЕ: Тепач на жени не може да ја претставува Македонија во САД

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ упати жестока реакција за информацијата дека САД го одби Љубомир Фрчкоски за македонски амбасадор.

– Уште еден пораз на земјава донесен од Заев. Љубомир Фрчковски не може да биде амбасадор на земјава во САД, особено затоа што има портфолио на тепач на жени и е лустриран соработник на државните служби. На ранг на дипломатски скандал е што владата мислеше дека домат дипломатијата на Заев – Димитров може да направи пробив со скандал мајстор како Љубомир Фрчковски. Уште поскандалозно е што Заев останува во потрага по нова функција на Фрчковски кој очигледно не е подобен за амбасадор. Освен Заев што се брука во земјава се брука и надвор од државата. Заев е магнет за неспособни кадри. Љубомир Фрчковски беше министер за внатрешни работи кога се случи нерасветлен атентат на претседателот Киро Глигоров и кога на големо се случуваше шверц на цигари и нафта. Со неговото име се врзуваат сите скандали од транзицијата од чие време потекнува и кариерата на аболираниот криминалец Зоран Заев. Со ова се покажува несериозниот однос на земјава кон најсериозните дипломатски прашања, се наведува во соопштението на партијата.